Nagyvilág

Slota szerint magyarok voltak a Hedvig-ügy mögött

Ján Slota szerint Malina Hedviget senki sem támadta meg, az egész ügyet a magyar titkosszolgálat szervezte meg.

A Robert Fico kormányához tartozó magyarellenes kormányerő, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke csütörtökön azt állította: Malina Hedvig nem is járt azon a helyszínen, ahol – a sértett vallomása szerint – 2006 augusztusában két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt.

Késik az eredmény

Slota állítását semmilyen forrás megnevezésével nem volt hajlandó alátámasztani, de mint mondta, ideje lenne, ha az ügyben vizsgálódó legfőbb ügyészség közzétenné, hogy mit állapított meg eddig. Az ügyészség tavaly szeptember óta folytat vizsgálatot. A főügyész előbb március végére, majd augusztus végére ígért eredményeket.

Malina Hedvig ügyét tíz nappal a rendőrségen tett feljelentése után lezárták azzal, hogy senki sem támadta meg őt, hogy az egészet csak kitalálta. Később két lakossági feljelentés alapján, “hazája jó hírének bemocskolása” címén nyomozás indult Malina Hedvig ellen, amely azóta is folyik. Az egyik feljelentő időközben öngyilkos lett, a másikról kiderült, hogy korábban a titkosszolgálatnak dolgozott. Ha rábizonyítanák a vádakat, öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetné a bíróság. Malina Hedvig a napokban gyereket szült.

Robert Fico kormányfő annak idején kijelentette, hogy a Hedvig ügy mögött kormánya megdöntése törekvő erők állnak, s ettől három héttel ezelőtt sem tágított, csak árnyaltabban fogalmazta meg ugyanezt.

A Gárdával riogat

Pártja csütörtöki sajtótájékoztatóján Slota minden “időszerű” eseményben kimutatta a Szlovákiai elleni magyar ármánykodást, és arra figyelmeztetett, hogy a szlovák politikusok és a szlovák média “semmibe veszik a magyar veszélyt”. Slota az ellenzék államfőjelöltjét, Iveta Radicovát is kiosztotta, amiért – egyetlen szlovák politikusként – részt vett a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) jubileumi ünnepségén. Azt ajánlotta Radicovának, hogy “legyen inkább egy patkányhorda köztársasági elnöke, mintsem a szlovák nemzeté”.

Slota ezúttal sem hagyta ki, hogy a Magyar Gárdával riogassa a szlovákokat. Egyebek között sajnálatosnak nevezte, hogy a szlovák sajtó nem foglalkozott kellő komolysággal a hét végén történtekkel, amikor Révkomáromban kilenc “horogkeresztekkel agyontetovált magyar, akik között egyetlen szlovák nemzetiségű sem volt, a Magyar Gárdába toborozta a Szlovák Köztársaság magyar nemzetiségű polgárait”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik