Nagyvilág

Fico ismét újságíróknak rontott

Robert Fico kormányfő szerdán ismét támadta a szlovák napilapokat és az ellenzéket. Úgy vélte, hogy az előző kormány tagjai már börtönben csücsülnének, ha a világon lenne egy csipetnyi igazság.

A nyomtatott sajtóval az elejétől fogva hadilábon álló szlovák kormányfőről már többször megírták: képtelen felfogni, hogy a sajtó és a vélemény szabad, hogy a politikus nem “szent tehén”. A kormányfő szóvivője által “ellennyilatkozatokkal” ostromolja a lapokat, igyekszik mindenre reagálni, ami nem a szájíze szerint való.

Fico ezúttal is a liberális SME-nek és a korábban baloldali színezetűnek tartott pozsonyi Pravdának ment neki a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón. “Maguk vérben forgó szemmel járnak a sajtótájékoztatókra és a mocskolódáson kívül reggeltől estig egyebet sem tesznek” – mondta Robert Fico.

“Magukat a Pravdánál reggelente nyilván beoltják valamilyen kormányellenes szérummal. Ahogy munkába lépnek, megkapják a vakcinát. Mert amit maguk a Pravdánál és a SME-nél művelnek, az már nem normális. Az már egyszerűen olvashatatlan” – hangoztatta a kormányfő.

A kormányfő arra reagált, hogy a szerdai lapok lekicsinylően és hitetlenkedve írtak Fico keddi bejelentéséről, amely szerint kormánya 2009-ben mintegy hétmilliárd koronát (56 milliárd forintnak megfelelő összeget) tervez népjóléti intézkedésekre fordítani, az államháztartás hiánya pedig ennek ellenére sem fog növekedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik