Nagyvilág

Röntgentámadás Ahmadinezsád ellen?

Röntgensugárral merényletet kíséreltek meg a hónap elején Rómában Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök ellen - állította az ázsiai ország római nagykövete.

Ahmadinezsád az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) római csúcsértekezletén vett részt június első napjaiban.

Az IRNA hivatalos iráni hírügynökség hétfői jelentése szerint Abolfazl Zohrehvand nagykövet elmondta: egy nappal az elnök olasz fővárosba való érkezése előtt átvizsgálta Ahmadinezsád ottani rezidenciáját, és eközben felfigyelt arra, hogy az egyik biztonsági jelzőkészülék (röntgenkapu) túlságosan erős röntgensugárzást bocsát ki.

Először arra gyanakodott, hogy a készülék meghibásodott, de a berendezés kicserélése után azt tapasztalták az iráni nagykövetség munkatársai, hogy a sugárzás szintjét egy másik helyről szabályozzák valakik. Amikor az elnök megérkezett szálláshelyére a sugárzás értéke olyannyira meghaladta a normális szintet, hogy az az egész épületben kimutatható volt – számolt be róla a külképviselet vezetője anélkül, hogy említést tett volna róla, milyen ellenintézkedéseket hoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik