Nagyvilág

Obamát gyalázták Floridában

Barack Obama-ellenes, fajgyűlölő feliratokat festettek vandálok állami járművekre a floridai Orlandóban - számolt be az esetről vasárnap a helyi sajtó.

Az ismeretlen elkövetők 60 kocsin hagytak üzeneteket festékszóró pisztollyal vasárnapra virradóra. “Oboma kábítózik” – ezt mázolták kék festékkel egy terepjáró oldalára, szándékosan elferdítve a politikus nevét. (Barack Obama, a Demokrata Párt valószínű elnökjelöltje korábbi életrajzi könyvében arról írt, hogy fiatal korában kipróbálta a kábítószerezést.) A sajtó más feliratot konkrétan nem említett, csak annyit közölt, hogy fajgyűlölő tartalmú is volt közöttük.

Az elcsúfított kocsik szélvédőjén Hillary Clintont támogató személyek névjegykártyáit hagyták. (A volt first lady három hete zárta le saját elnökválasztási kampányát, s pénteken először kampányolt együtt Obamával a Demokrata Párt győzelme érdekében.) Egyes beszámolók szerint az autókon Obamán kívül a leendő republikánus elnökjelöltet, John McCain szenátort becsmérlő, viszont Clintont támogató üzenetek is voltak.

A New York-i szenátor stábja nyilatkozatot tett a vandálok akciója kapcsán arról, hogy “nincs tolerancia az ilyen fajta cselekedetek iránt a politikában”. Hillary Clinton erőteljesen támogatja Barack Obamát és minden támogatóját erre buzdítja – tartalmazza az állásfoglalás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik