Nagyvilág

Szurkolózónát zavart szét a vihar

Akkora vihar zúdult Bécsre szerda este, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokság idejére a Ring mentén kialakított szurkolózónát is ki kellett üríteni.

Az erős, óránkénti 80-100 kilométer sebességű széllökések által kísért, özönvízszerű zivatar fennakadásokat okozott a főváros közlekedésében, több útvonalon kimaradtak a villamosjáratok.

A hirtelen lezúduló vihar miatt a hatóságok úgy döntöttek, hogy hamarjában kiürítik a Rathausplatz és a Heldenplatz közötti szurkolózónát, ahol a késő esti órákban hozzávetőleg 32 ezren követték nyomon a német-török találkozó fejleményeit az óriáskivetítőkön. A tumultusban tizenketten kisebb horzsolásokat és zúzódásokat szenvedtek, súlyos sérülés – a korábbi hírekkel ellentétben – nem történt.

Az FN Tudósító beszámolója (Vienna) a bécsi szurkolói zónáról

Az FN Tudósító beszámolója (Vienna) a bécsi szurkolói zónáról

Különösen Alsó-Ausztriában alakult ki veszélyes helyzet. St. Pölten, Melk, Korneuburg, Tulln, Mistelbach, Baden és Mödling körzetében 2600 tűzoltó dolgozott csütörtökre virradó éjszaka a károk elhárításán. A heves esőzések következtében több folyó is kilépett a medréből. A badeni szurkolói övezetet – a bécsihez hasonlóan – be kellett zárni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik