Nagyvilág

Szerbek vertek magyarokat

Súlyosan bántalmaztak Temerinben két magyar fiatalembert - adta tudtul a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) helyi szervezete.

A párt szülőktől kapott információkra hivatkozva arról számolt be, hogy június 14-én a Vajdaságban, Temerinben minden ok nélkül megtámadták, és súlyosan bántalmazták az utcán békésen közlekedő 19 éves K. Rolandot és a 18 éves K. Viktort.

Műtéttel mentették meg a látását

K. Rolandot sörösüveggel leütötték, és megrugdosták. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az újvidéki kórházban szombaton sürgős műtéti beavatkozásra volt szükség, hogy ne veszítse el látását. Az incidenst követően a tettesek terepjárójukba pattantak, és elmenekültek a helyszínről.

Ágoston András, a VMDP elnöke és Csorba Béla, a VMDP körzeti szervezetének elnöke a helyi rendőrségen is tájékozódott az ügyben. A hatóságok megerősítették a fentieket, és elmondták, hogy az ügy nyomozati szakasza még nem ért véget.

Szerbek voltak

Csorba Béla közölte: a feltételezett tetteseket előállították. Mivel az ügy nyomozati szakaszban van, a politikus a párt hivatalos tájékoztatójában szereplő dolgoknál többet nem mondhatott az ügyről. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy szerbek vertek meg magyar fiatalokat, ami szerinte utal az incidens nemzetiségi hátterére.

A pártszervezet szerint az eset nyugtalanítja a helyi közvéleményt, annál is inkább, mert hétfőn kezdődött meg a szabálysértési eljárás egy korábbi “magyarverés” ügyében. Körülbelül egy hónappal ezelőtt egy nagyobb csoport szerbül beszélő rendbontó kötött bele és vert össze brutálisan két békésen közlekedő magyar fiatalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik