Nagyvilág

Merénylettől tartanak az Egyesült Arab Emírségekben

Terrorcselekmények fokozott veszélye áll fönn az Egyesült Arab Emírségekben - figyelmeztette az arab országban tartózkodó brit turistákat Nagy-Britannia dubaji nagykövetsége.

A diplomáciai külképviselet nem részletezte, mi indokolta a figyelmeztetést, tájékoztatása szerint a fenyegetettség szintjét folyamatosan felülvizsgálják, információk sokaságát figyelembe véve. A korábbi riasztási szint „a terrorizmus általános veszélyére” vonatkozott. Simon Goldsmith, a brit nagykövetség szóvivője szerint a fenyegetettséget most magas szintűnek minősítették, de – fűzte hozzá – a veszélyeztetettség szintje általában fel-le ingadozik.

„Nem utazási terveik megváltoztatását tanácsoljuk a brit állampolgároknak. Nem ezt mondjuk” – mondta a szóvivő. A követségi tájékoztatóban az szerepel, hogy terroristák „támadásokat tervezhetnek” az országban, s a támadások bármikor, bárhol megtörténhetnek, beleértve a britek és más külföldiek által látogatott helyszíneket, lakónegyedeket, katonai, olajipari, közlekedési, légiforgalmi érdekeltségeket.

Több perzsa-öbölbeli ország iszlamista fegyveresek célpontjában áll, de az Egyesült Arab Emírségekben eddig nem voltak súlyosabb terrortámadások vagy politikai mozgolódások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik