Külföld

Érdektelenség a romániai választásokon

admin
admin

2008. 06. 15. 16:27

Viszonylag alacsony részvétellel zajlik a romániai helyhatósági választások második fordulója. Délután két óráig a szavazati joggal rendelkezők 23,22 százaléka járult az urnák elé.

A két héttel ezelőtti első fordulóban tapasztaltakhoz hasonlóan most is magasabb a szavazási kedv vidéken, ahol a lakosság 31,05 százaléka voksolt. A városokban viszont csak a választásra jogosult személyek 18,44 százaléka szavazott. Ismét Bukarestben a legalacsonyabb a részvétel, a választásra jogosult polgároknak csupán 15,28 százaléka járult az urnákhoz.

A magyarok lakta megyék – akárcsak két héttel ezelőtt – ismét sereghajtók a részvételt tekintve. A többségében magyarok lakta Kovászna megyében jóval az országos átlag alatti szavazási kedvet regisztráltak, ott csupán a lakosság 18,96 százaléka élt szavazati jogával. A szintén a Székelyföldhöz tartozó Hargita megyében 21,10 százalékos részvételi arányt jegyeztek fel. A románok és magyarok által vegyesen lakott Szatmár megyében is csak 20,33 százalékot ért el a részvételi arány.

A választás eddig komolyabb rendellenességek nélkül zajlott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.