Nagyvilág

Rendőri kísérettel szállítják a benzint Portugáliában

Rendőri kísérettel szállítottak üzemanyagot szerda hajnalban bizonyos portugáliai benzinkutakhoz, mert a magas üzemanyagárak miatt tiltakozó fuvarosok eltorlaszolják az utakat.

A mintegy 40 tartálykocsit a fővárostól száz kilométerrel északkeletre fekvő Porto Altóban található üzemanyagraktárból indították el az egymás mellett elterülő Lisszabon és Setúbal kerületekbe, hogy „incidens nélkül” jussanak el az ottani benzinkutakhoz, és feltöltsék azokat – közölte egy rendőrségi szóvivő.

Halálos áldozat is van

A rendőrség szerdára az egész országban szigorította a biztonsági intézkedéseket, mert az előző nap egy kamion halálra gázolt egy tüntető fuvarost, aki meg akarta akadályozni, hogy a jármű átjusson egy útzáron.

A hétfő óta tüntető portugál fuvarosok elhatározták, hogy sokkal több útakadályt emelnek, főleg az ország északi részében. Kedd este az üzemanyag-kiskereskedelmi cégek jelezték, hogy számos városban a benzinkutaknál már üzemanyaghiány alakult ki.

Tovább tárgyalnak

Spanyolországban a két sztrájkoló fuvarosszervezet szerdán felújította tárgyalásait a kormánnyal. A tárgyalásokat az előző nap függesztette fel a szervezet, mert Spanyolországban is elütöttek egy teherautósofőrt egy útzárnál. A két szervezet követeli a kormánytól, hogy adjon támogatást a szállítóknak a magas üzemanyagárak miatt.

Médiajelentések szerint szerdán újabb baleset történt Spanyolországban: kigyulladt több kamion Alicante város mellett, és az egyik jármű hálófülkéjében a tűzben meghalt egy sofőr.

Szerdára a főbb spanyolországi autógyáraknak is le kellett állniuk a termeléssel a fuvarozók sztrájkja miatt – közölték a gyártó cégek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik