Külföld

Felmentették Milosevic fiát

admin
admin

2008. 06. 10. 20:49

Egy szerb bíróság felmentette Marko Milosevicset a vád alól, hogy nyolc évvel ezelőtt apja - Slobodan Milosevic néhai szerb és jugoszláv elnök - hatalmával szembeszegülő ellenzéki aktivistákat bántalmazott.

Az ügy szálai 2000-re nyúlnak vissza, amikor a vádhatóság szerint Milosevic fia öt tettestársával együtt a Belgrádtól 70 kilométerre délkeletre fekvő Pozarevacban bántalmazta az Otpor (Ellenállás) diákmozgalom három tagját. A bíró, aki a Marko Milosevic távollétében lefolytatott perben eljárt, a bizonyítékok hiányos voltával indokolta a felmentő ítéletet.

A három otporos aktivista bejelentette, hogy fellebbezni fog a bírósági határozat ellen. A sértettek egyike az ítéletet úgy magyarázta, hogy a Slobodan Milosevic által alapított Szerbiai Szocialista Párt (SPS) kormánykoalícióra készül lépni a Boris Tadic szerb elnök vezette Demokrata Párt körül tömörült Európa-barát politikai erőkkel, márpedig az SPS ehhez feltételül szabta a Milosevic fia és özvegye, Mirjana Markovic ellen folyó eljárások leállítását.

Milosevic fia és özvegye a néhai elnök hatalmának 2000-ben történt megdöntése óta Oroszországban tartózkodik, ahol időközben politikai menedékjogot szereztek. A szerb igazságszolgáltatás különféle bűncselekmények, például cigarettacsempészés vádjával körözteti őket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.