Nagyvilág

Az ukránok elégedetlenek elnökükkel

Egy közvélemény-kutatás adatai szerint a megkérdezett ukránok 70,3 százaléka nem tartja jónak Viktor Juscsenko államfő hivatali tevékenységét.

Az ukrajnai Közvélemény Alapítvány (FOM) által végzett felmérés során a megkérdezetteknek csak a 19,3 százaléka minősítette megfelelőnek az ukrán elnök működését, míg a válaszadók 10,4 százaléka nem tudott válaszolni a kérdésre – közölte hétfőn az Ukrajinszki Novini hírügynökség.

Juscsenkót “megbuktatnák”

Arra a kérdésre, hogy egy ötpontos skála alapján milyennek ítélik meg Juscsenko elnöki tevékenységét, a válaszadók 30 százaléka “rossz”, 28,9 százaléka “elégséges”, 24,5 százaléka “nagyon rossz”, 8,9 százaléka “jó”, 1,3 százaléka “jeles” osztályzatot “állított ki” az államfőnek.

A megkérdezettek 6,5 százalékának nem volt határozott véleménye.

Timosenko irányít?

A megkérdezettek 32 százaléka úgy vélte, hogy jelenleg Julija Timosenko miniszterelnök gyakorolja a legnagyobb befolyást az ország helyzetére, míg Juscsenko államfővel kapcsolatban csak a válaszadók 13,1 százaléka állította ugyanezt.

Az elnök és a kormányfő szembenállásában a megkérdezettek 25,1 százaléka Timosenkót támogatta, míg Juscsenko mellett csak a válaszadók 15,8 százaléka állt ki, 48,9 százaléknak pedig nem volt határozott véleménye a kérdésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik