Nagyvilág

Kegyelmet kapott egy magyar drogfutár Ecuadorban

Hazatérhetett Ecuadorból egy magyar drogfutár, miután magyar diplomáciai közbenjárásra úgynevezett elnöki irgalmat kapott a dél-amerikai országban - közölte a Külügyminisztérium szóvivője.

Szelestey Lajos, akit az MR-1 Kossuth Rádió híre alapján keresett meg a távirati iroda, elmondta, a harmincas éveiben járó fiatalember már több évet töltött egy ecuadori börtönben, és a napokban súlyos betegségére tekintettel engedték haza Magyarországra.

Jelezte, a férfit korábban jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra helyezték, ám az országot csak az elnöki döntéssel hagyhatta el.

Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány korábban diplomáciai utakon próbált meg segíteni a gyógykezelésre szoruló magyar fiatalembernek. A humanitárius akcióban Szili Katalin házelnök, Varga Koritár Pál, az Andok-térség országaiba akkreditált utazó nagykövet, továbbá a magyar külügyminiszter is részt vett. Göncz Kinga nemrég egy nemzetközi konferencián személyesen is kegyelmet kért a fiatalember számára ecuadori kollégájától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik