Külföld

Kegyelmet kapott egy magyar drogfutár Ecuadorban

admin
admin

2008. 06. 08. 15:45

Hazatérhetett Ecuadorból egy magyar drogfutár, miután magyar diplomáciai közbenjárásra úgynevezett elnöki irgalmat kapott a dél-amerikai országban - közölte a Külügyminisztérium szóvivője.

Szelestey Lajos, akit az MR-1 Kossuth Rádió híre alapján keresett meg a távirati iroda, elmondta, a harmincas éveiben járó fiatalember már több évet töltött egy ecuadori börtönben, és a napokban súlyos betegségére tekintettel engedték haza Magyarországra.

Jelezte, a férfit korábban jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra helyezték, ám az országot csak az elnöki döntéssel hagyhatta el.

Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány korábban diplomáciai utakon próbált meg segíteni a gyógykezelésre szoruló magyar fiatalembernek. A humanitárius akcióban Szili Katalin házelnök, Varga Koritár Pál, az Andok-térség országaiba akkreditált utazó nagykövet, továbbá a magyar külügyminiszter is részt vett. Göncz Kinga nemrég egy nemzetközi konferencián személyesen is kegyelmet kért a fiatalember számára ecuadori kollégájától.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.