Nagyvilág

Az RMDSZ gratulál Orbánnak

Orbán Viktor az MPP-t támogató erdélyi „korteshadjárata” is hozzájárult ahhoz, hogy kevesebb önkormányzati képviselője legyen az erdélyi magyarságnak – idézi az RMDSZ ügyvezető elnökét az Erdély Online.

Kelemen Hunor „gratulált” Orbánnak, mert szerinte a Fidesz elnökének és Szász Jenőnek tulajdonítható, hogy Szilágy megyében az RMDSZ jelöltje helyett a román Szociáldemokrata Párt képviselője foglalja el a tanácselnöki széket. A Fidesz képviselői ugyanis több ízben is részt vettek az MPP kampányrendezvényein, a szervezetet népszerűsítve a magyar lakosság körében. Szilágy megyében az RMDSZ jelöltjének megközelítőleg 1500 szavazatra lett volna szüksége, hogy első körben megnyerje a megyei elnöki tisztséget.

A Szász Jenő vezette Magyar Polgári Párt jelöltje kétezer szavazatot kapott, így a szociáldemokratáké lett a tisztség. Kelemen szerint Maros megyében az MPP tanácsosi listájára leadott szavazatok miatt az RMDSZ tisztségeket veszített a testületben, a polgári párt jelöltjei pedig a bejutási küszöböt sem érték el – írja az Erdély Online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik