Nagyvilág

Épületnek ütközött egy helikopter Panamában

Panamaváros központjában épületnek ütközött a panamai légierő egyik helikoptere. Legalább tizenegyen haltak meg a balesetben, köztük Chile rendőrfőkapitánya és felesége - jelentette be Daniel Delgado panamai belügyminiszter.

Helyi idő szerint csütörtök délután háromnegyed kettő körül ütközött egy háromszintes kereskedelmi központnak a helikopter, amelyen José Alejandro Bernales tábornok, a chilei rendőrség 59 éves vezetője utazott. A súlyosan megsérült tábornokot kórházba szállították, de életét nem tudták megmenteni az orvosok.

A chilei rendőrség négy parancsnoka, valamint kettejük felesége utazott a szerencsétlenül járt helikopterrel, és mindnyájan meghaltak. A rendőrök egy terrorizmusellenes értekezlet alkalmából tartózkodtak a közép-amerikai országban, és Colón tartományból panamavárosi szállodájukba repültek.

A baleset okai egyelőre ismeretlenek. Csak annyit tudni, hogy az ütközés után a helikopter darabokra esett. A közel egytonnás rotor az áruház teraszára, az utastért magában foglaló törzs pedig a tetőre esett és robbanást okozott. A hat chilein kívül legalább öt panamai életét oltotta ki a baleset.

A SAN-100 típusú helikoptert 1973-ban az Egyesült Államokban vásárolták Omar Torrijos tábornoknak, Panama katonai diktátorának (1968 és 1981 között). Torrijos 1981. július 31-én halt meg repülőgép-balesetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik