Külföld

Nem kíváncsiak Orbán erdélyi korteskedésére?

admin
admin

2008. 05. 22. 12:27

A Szász Jenő vezette Magyar Polgári Párt (MPP) keretprogramja nem tartalmaz semmi olyasmit, ami az erdélyi magyarok alapvető gondjaira megoldást jelentene - állítja az Új Magyar Szó (ÚMSZ) csütörtöki kommentárjában. A szerző szerint az erdélyi magyarok nagy része nem kíváncsi az Orbán Viktor által patronált megoldásokra.

Szőcs Levente, a bukaresti napilap hasábjain arra a hírre reagálva írt vezércikket, hogy Orbán Viktor a napokban Székelyföldre utazik. „Hogy mennyire fontos Orbán számára a Magyar Polgári Párt kampányrendezvényeinek meglátogatása, arra utal, hogy a magyar ellenzék vezérének weboldalán a vezető hír – Új egységre van szükség Erdélyben címmel – a Szász Jenővel lezajlott találkozója” – olvasható az írásban.

A szerző – utalva arra, hogy az anyaországban jelenleg előrehozott magyarországi választásokról beszélnek – arra kíváncsi: „miféle új egységet szorgalmaz tájainkon a Fidesz-MPP elnöke”. Az említett sajtóanyagból megtudjuk például – írja -, hogy Orbán Viktor el van ragadtatva az MPP programjától, amellyel – mint Orbánt idézi – „a magyarok közötti versenyfutásban végre megjelent néhány ( ) nemzeti szempontból fundamentális kérdés”.

A szerző kétli, hogy a Fidesz-MPP elnöke olvasta egyáltalán a szóban forgó dokumentumot. Az MPP keretprogramja ugyanis Szőcs Levente szerint nem tartalmaz semmi olyasmit, ami az erdélyi magyarok alapvető gondjaira egyszerre jelentene megoldást, illetve hatna a reveláció erejével. A kommentátor felhívja arra is a figyelmet, hogy a keretprogramot az MPP weboldalán meglehetősen kevesen olvasták el.

Szerinte ez azt jelzi, hogy az erdélyi magyarok nagy része nem kíváncsi az Orbán Viktor által patronált „fundamentális megoldásokra”. “Az érdeklődés hiánya utalhat arra, hogy az MPP átütőnek remélt sikere elmarad. Utóbbi esetben pedig a Fidesz elnökének beletörhet a bicskája az erdélyi korteskedésbe” – írja az ÚMSZ kommentátora.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.