Nagyvilág

Kiengedték Kennedyt a kórházból

Edward Kennedy amerikai demokrata szenátor, akinél agydaganatot diagnosztizáltak, szerdán elhagyhatta a bostoni kórházat, ahol a hétvége óta kezelték.

A 76 éves politikust támogatóinak és híveinek csoportja fogadta, amikor kilépett a legjobb amerikai kórházak közé tartozó Massachusetts General Hospital ajtaján. A szenátor láthatóan megviselt, de jó kedélyű volt, megpaskolta kutyáit, amelyek szintén a bejáratnál fogadták gazdájukat.

Az orvosok szerint a politikus gyorsan visszanyerte erejét a hétfői szövettani vizsgálat után. Cape Cod-i otthonában fog pihenni, ott várja meg, amíg a doktorok a további vizsgálati eredmények alapján eldöntik a kezelés módját.

Kennedyt – az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy elnök legfiatalabb fivérét, aki 1962 óta a szenátus tagja – szombaton szélütés gyanújával vitték kórházba, ahol kimutatták, hogy rosszindulatú daganata (glióma) van. Egyelőre nem tudni, hogy milyen fázisban van a betegség, még nem derült ki, hogy lassan növekvő vagy esetleg agresszív, nagyon veszélyes tumorról van-e szó – nyilatkozta Danial Barrow idegsebész a CNN hírtelevíziónak.

Szerdai lapok által idézett szakértők szerint lehet, hogy Kennedynek már csak kevesebb mint egy éve van hátra. A szokásos kezelés a besugárzás és a kemoterápia kombinációja lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik