Külföld

Romatelepeken razziázott az olasz rendőrség

admin
admin

2008. 05. 15. 20:18

Közel négyszáz embert, többségében törvénytelenül az országban tartózkodó külföldieket vettek őrizetbe az utcai bűnözés és az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében indított egyhetes művelete során.

Az olasz rendőrség május 7. óta 383 személyt, köztük 268 külföldit – többségében románokat és észak-afrikaiakat – vett őrizetbe, 53 személyt azonnal kitoloncoltak az országból. A román hatóságok együttműködésével végrehajtott művelet olyan bűncselekmények elkövetőit vette célba, amelyek összefüggésben állnak az illegális bevándorlás általános problémájával.

Az őrizetbe vettek legtöbbjét rablással, illegális határátlépéssel, prostitúcióval, illetve kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. „A razzia nem irányult egyetlen etnikai vagy más körülhatárolható csoport ellen sem, csupán azok ellen a bűnözők ellen, akik növekvő aggodalmat keltenek a társadalomban” – hangsúlyozta az akciót vezető rendőrtiszt. Az olasz közvélemény elsősorban a – főként Romániából érkezett – romáknak tulajdonítja a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket.

A Nápoly peremén létesült cigánytáborokat az utóbbi napokban kétszer is támadás érte: Molotov-koktélokat dobtak rájuk, vagy felgyújtották a telepeket. A legutóbbi erőszakhullámot az váltotta ki, hogy egy fiatal román cigánylány állítólag megpróbált elrabolni egy csecsemőt.

Silvio Berlusconi, az április választásokon hatalomra került jobbközép miniszterelnök kampányában a bűnözés visszaszorítását ígérte. A kormány további intézkedéseket tervez az illegális bevándorlás ellen. Várhatóan a jövő héten fogadják el azt az intézkedéscsomagot, amely bűncselekménynek nyilvánítja és börtönbüntetéssel sújtja az illegális bevándorlást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.