Nagyvilág

Újra megnősült Helmut Kohl

A 78 éves volt német kancellár 43 éves élettársával, Maike Richterrel kötött házasságot. Kohl 2001-ben veszítette el első feleségét.

Az esküvőt a heidelbergi egyetemi klinikán tartották a múlt héten, a nyilvánosság teljes kizárásával. Ezen a klinikán ápolják Kohlt, aki február végén egy esés következtében komoly koponyasérülést szenvedett.

A német újraegyesítés atyjaként tisztelt kereszténydemokrata politikus rekordideig, 1982-től 1998-ig volt kormányfő. Az első nyolc évben a nyugatnémet kormány élén állt, az 1990-es német újraegyesítés után pedig még nyolc évig töltötte be a kancellári tisztséget, immár egész Németország vezetőjeként.

Helmut Kohl először 1960-ban nősült. Hannelore, akitől két fia született, 2001 júliusában öngyilkos lett, hogy véget vessen szenvedéseinek, amelyeket egy penicillinkezelés szövődményeként kialakult fényérzékenység okozott – a betegség következtében kerülnie kellett minden fényt. Kohl négy évvel felesége halála után találkozott Maikéval, új társával, a német gazdasági minisztérium közgazdászával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik