Nagyvilág

Kínai földrengés: jól vannak a magyarok

Nincsenek külföldi áldozatai, vagy sebesültjei a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban hétfőn délután történt nagy erejű földrengésnek - közölte kedden reggel az Új-Kína hírügynökség.

A földrengés epicentrumától 92 kilométerre dél-keletre Szecsuán közigazgatási központjában, Csengtuban (Chengdu) élő magyaroknak nem esett bajuk. Serly Dánielnek, az egyik Csengtuban dolgozó magyar fiatalembernek a városban tanuló két egyetemistával együtt összesen 11 magyarról van tudomása, ők mindannyian jól vannak. Hárman közülük éppen Hszianból(Xian) repültek vissza a földrengés idején, azonban a csengtui repülőtérre érkező járatokat visszafordították.

Megrázó képek a földrengésről - Nézze meg galériánkat!

Megrázó képek a földrengésről – Nézze meg galériánkat!

A hétfő délutáni földrengést követően több mint 1 100 utórengést regisztráltak, a legutóbbi erősebb utórengést helyi idő szerint kedden délelőtt 11 óra körül mérték.

A mobiltelefon hálózatok túlterheltsége miatt a térséggel akadozik a telefonösszeköttetés, Kínán belül azonban vezetékes telefonon és az interneten keresztül komolyabb fennakadások nélkül érhető el Csengtu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik