Külföld

Biztonságban vannak a libanoni magyarok

admin
admin

2008. 05. 09. 18:46

Biztonságban vannak a Bejrútban élő magyar családok és diplomaták, a nagykövetség állandó kapcsolatban áll velük, de eddig senki sem szorult segítségre. Akinek nem életbevágóan fontos, ne utazzon Libanonba - tanácsolja Lázár Péter, magyar konzul.

A libanoni főváros harcok dúlta részén 10-11 magyar család él, tőlük azt kérték, hogy egyelőre ne mozduljanak ki az otthonukból. A nagykövetség környékén nem volt lövöldözés, az épület a város egyik teljesen biztonságos keresztény negyedében van. A képviseletnek Bejrútban rekedt magyar turistákról nincs tudomása.

A bejrúti magyar konzul nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy most senki se utazzék a libanoni fővárosba, akinek nincs ott nincs sürgős és halaszthatatlan dolgat. Nem működik sem a repülőtér, sem a kikötő. Kijutni sem könnyű, mert a kelet felé, a Szíriába vezető úton lezárták a határátkelőt, északnak, Tripoli felé pedig különböző milíciák területén kellene áthaladni, ami veszélyes.

A képviselet mindent meg fog tenni a magyarok érdekében, de lehetőségeik korlátozottak – figyelmeztetett Lázár Péter, és emlékezetett arra, hogy a válság politikai megoldása még nem körvonalazódott, mert a Hezbollah elutasította a kormány ajánlatát. Összecsapásokról érkezett hír az ország más vidékeiről – a Bekaa-völgyből és Szúrból (Tyre) – is, ami még bizonytalanabbá teszi a helyzetet – közölte.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.