Külföld

Tudta az “amstetteni rém”, hogy helytelen, amit tesz

admin
admin

2008. 05. 08. 17:44

Az "amstetteni rém" kezdettől fogva tudatában volt annak, hogy amit tesz, az helytelen, ám nem tudta rászánni magát arra, hogy hagyjon fel őrült cselekedetével - derült ki abból beszélgetésből, amelyet a 73 éves Josef Fritzllel folytatott az ügyvédje.

A személyes szabadság megsértésével, nemi erőszakkal és vérfertőzéssel gyanúsított amstetteni mérnök elmondta, hogy már két-három évvel lánya bezárása előtt kiötlötte a föld alatti tömlöc tervét. Részletesen felvázolta, hogyan szerelte fel a pincébe vezető lejáratra a részben betonból kiöntött, elektromos nyitószerkezettel ellátott, több mázsás acélajtót, amelyet aztán rádió-távirányítással működtetett. A “bunkert” szigetelő anyagokkal alaposan kibélelte, hogy hang ne hatolhasson át a falain.

Bevallása szerint rögtön a kezdetén figyelmeztette a lányát, hogy ne próbáljon megszökni, mert halálos áramütés fogja érni. Szavai magyarázatot adhatnak arra, hogy miért nem kísérelt meg kijutni kényszerű fogságából Elisabeth, aki huszonnégy évig sínylődött három gyermekével a pincében.

Josef Fritzl két okot jelölt meg arra, hogy miért zárta be a lányát. Egyrészt teljesen el akarta szigetelni a külvilágtól, mert olyan személyekkel tartott fenn kapcsolatot, akiket ő helytelenített. Másrészt folyvást nőtt benne a szexuális vágy, hogy – mint fogalmazott – “gyerekeket szüljön nekem”. Tudta, hogy tiltott dolgot cselekszik, ám képtelen volt gátat szabni a benne dúló szenvedélynek.

Állítása szerint egy időzített szerkezet segítségével gondoskodott arról, hogy ha valami történne vele, a tömlöcben lakók kiszabadulhassanak a fogságból. A News magazinban közzétett kivonat szerint nem szeretne meghalni, de kész vezekelni azért, amit elkövetett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.