Nagyvilág

Bin Laden fiát nem engedik be Angliába

Elutasította Omar bin Laden vízumkérelmét a kairói brit nagykövetség. Az indoklás szerint nem lehet kizárni, hogy a kérelmező Oszama bin Laden szolgálatában áll.

A terroristavezér 27 éves fia az egyiptomi fővárosban lakik, és angol feleségével együtt szeretne átköltözni Nagy-Britanniába. A tíznél is több bin Laden-fiú közül ő a negyedik. Képzett terrorista, az al-Kaida táborában képezték ki, de nyilatkozatai szerint szakított a szélsőséges eszmékkel, 19 éves kora óta nem tartja a kapcsolatot az apjával és békeaktivistaként szeretne dolgozni majdnem kétszer idősebb felesége, Jane Felix-Browne szülőföldjén.

A pár 2006-ban ismerkedett össze, amikor az 52 éves asszony Egyiptomban nyaralt. Nemrég gyermekük született egy béranyától. Az észak-angliai Cheshire grófságban szeretnének letelepedni Felix-Browne házában.

A vízumkérelmet januárban adták be. A most meghozott végzés szerint nem lehet kizárni, hogy Omar bin Laden lojális az apjához és jelenléte megzavarná a köznyugalmat Nagy-Britanniában. Omar bin Laden igazságtalannak nevezte a döntést és kijelentette, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik