Nagyvilág

Obama kikosarazta Clintont

Újabb televíziós vitára hívta ki Hillary Clinton a hét végén az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó ádáz versenyben riválisát, Barack Obamát, ám lényegében elutasító választ kapott.

Clinton helyi idő szerint szombaton egy Indiana szövetségi állambeli kampányrendezvényen felvetette: a televíziós vitát kérdésekkel irányító műsorvezető nélkül, egymást kérdezgetve kellene ütköztetniük nézeteiket a kamera előtt. Clinton kampánystábja az ajánlatot hivatalos formában is elküldte Obama kampánytörzsének.

A New York-i szenátor lényegében elutasító választ kapott. Obama szóvivője útján közölte, hogy már 21 vitát folytatott le vetélytársával, s fontosnak tartja, hogy a következő tíz napban közvetlenül Indiana és Észak-Karolina állam szavazóit szólítsa meg. Május elején e két államban tartják a következő, párton belüli előválasztásokat az elnökjelölt személyéről.

Clinton kedden fontos győzelmet aratott Obama felett Pennsylvania államban az előválasztásokon, az amerikai sajtó szerint ezzel életben tartotta esélyeit az elnökjelöltség elnyerésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik