Külföld

Egy zsidó szervezet kiadatná a Mein Kampf kritikáját

admin
admin

2008. 04. 26. 07:58

Fel kell oldani Németországban Adolf Hitler hírhedt könyvének, a Mein Kampfnak a publikálási tilalmát, hogy a művet szerkesztői kommentárokkal ellátva kiadhassák - vélekedett Berlinben egy zsidó vezető.

Stephan Kramer, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZJD) főtitkára alapvetően támogatja, hogy a könyvet magyarázó jegyzetekkel ellátva kiadják. A Deutschlandfunk rádiónak nyilatkozva hangoztatta, hogy szerinte azt az internetre is fel lehetne tenni.

Hitler annak idején náci pártbeli társának, Rudolf Hessnek diktálta művét, amikor Bajorországban ült börtönben az 1923. novemberi sörpuccsot követően. A könyvben a német faj felsőbbrendűségét hirdette, valamint a Szovjetunió nagyobb részének annektálásával kapcsolatos célkitűzéseit írta le.

A ZJD kész segítséget nyújtani a magyarázó szövegekhez, és felkérheti a bajor államot, amely rendelkezik a mű szerzői jogaival, hogy oldja fel a kiadásra vonatkozó tilalmat – nyilatkozta Kramer. A bajor hatóságok közölték, hogy nem hajlandók lazítani a Mein Kampf publikálási tilalmán.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.