Nagyvilág

Az amerikaiak szerint unalmas a kampány

Már az amerikaiak fele érzi úgy, hogy túl negatív az elnökválasztási kampány, míg a megkérdezettek 35 százaléka nagyon unalmasnak tartja - közölte a Fox News egy friss felmérés alapján.

A konzervatív hírcsatorna szerint a negatív hullámok a végtelennek tűnő demokrata előválasztási kampányból erednek. A közvélemény egyre nagyobb hányada ráadásul nemcsak negatívnak, hanem unalmasnak, egyben túlságosan hosszúnak tartja az elnökjelölt-aspiránsok negyedik hónapja zajló vetélkedését.

Leginkább a demokrata szavazók hangulata romlott el az utóbbi két hónapban, februárban mindössze 19 százalékuk minősítette a kampányt túl negatívnak, ma már a fele – derül ki a Pew intézet közvélemény-kutatásából. Clinton és Obama szenátor különösen a keddi pennsylvaniai fordulót megelőző hetekben esett egymásnak.

A válaszolók 65 százaléka véli túlságosan hosszúnak a kampányt, és 35 százalék tartja nagyon unalmasnak. Két hónapja még 57, illetve 25 százalék volt ez a két mutató.

Az elnökválasztási küzdelem iránti érdeklődés most a legalacsonyabb december óta: csak a megkérdezettek 29 százaléka követi szoros figyelemmel a kampányhíreket. A március 4-i, texasi és ohiói forduló előtt még 43 százalék nyilatkozott így.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik