Nagyvilág

McCain: elég egészséges vagyok elnöknek

A 71 éves John McCain, az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje mindenkit biztosítani akar arról, hogy jó egészségi állapotban van az elnöki poszt betöltéséhez.

Az arizonai szenátor a hét végén a Mexikóval határos államban kampányolt, ahol stábja közölte: orvosai májusban példa nélküli tájékoztatót tartanak McCain állapotáról. A szenátor ezzel a lépéssel kívánja már jó előre visszaverni azokat a korával kapcsolatos bírálatokat, amelyeket a Demokrata Párt várhatóan fő fegyverként fog vele szemben bevetni az ősszel kezdődő általános elnökválasztási versengésben.

A választók egy részének biztosítékra van szükség, mielőtt egy 70-es éveiben járó politikust az Egyesült Államok elnökévé választ – ismerte el John McCain. Az egykori vietnami veterán idős kora miatt – a novemberi választásra már betölti 72. életévét, így a legidősebb hivatalba lépő elnök lehet – a The Washington Post/ABC News felmérése szerint a választók 27 százaléka aggódik, vagyis ezért nem tekintik jó jelöltnek.

A szenátor orvosai esküsznek arra, hogy McCain kivételesen jó egészségnek örvend. Szóvivője, Tucker Bounds szerint McCain “kitűnő formában” van. Állítólag csak ártalmatlan aszpirint szed szívroham megelőzésére, továbbá enyhe szereket koleszterinszintjének karbantartására és allergia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik