Nagyvilág

Clinton menesztette kampánystratégáját

Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton lemondásra szólította kampánystratégáját, Mark Pennt, miután kiderült, hogy ő a kolumbiai kormánnyal szerződésben álló Burston-Marsteller PR-cég elnök-vezérigazgatója.

Ezt a céget bízta meg ugyanis a bogotái kormány azzal, hogy segítse az amerikai-kolumbiai szabadkereskedelmi egyezmény megkötését, amelyet Hillary Clinton ellenez.

Megfigyelők szerint mégsem ez volt a fő oka annak, hogy lemondásra késztették Pennt, ez inkább csak az utolsó csepp volt a pohárban. A fő baj inkább az volt, hogy szemlátomást nem vált be kampánystratégiája. Láthatólag nem érzékelte, hogy a választók alapvető politikai változást akarnak. Ellenfelének csapata sokkal inkább érzékelte ezt a közhangulatot, és Obamának sikerült is megragadnia az ebben rejlő lehetőséget.

Penn elvesztése újabb csapás a New York-i szenátor kampányának. Hillary Clinton februárban már egyszer arra kényszerült, hogy pártbeli riválisával, Barack Obamával szembeni sorozatos vereségei nyomán átalakítsa választási hadjáratának stábját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik