Külföld

Bush maradna Irakban

admin
admin

2008. 03. 27. 20:39

George Bush csütörtökön ismét elutasította a teljes iraki csapatkivonást és határidők kijelölését célzó felhívásokat.

Az amerikai elnök értelmetlennek nevezte azt az érvelést, miszerint azért van szükség a csapatkivonásra, hogy az amerikai hadsereg hatékonyabban tudjon harcolni a terrorellenes globális küzdelem más frontján. Bush várhatóan heteken belül jóváhagyja, az Irakban állomásozó amerikai haderő főparancsnokának javaslatát, hogy egy időre szüneteltessék a csapatok létszámcsökkentését.

Bush szerint nem igaz az a demokrata párti vád, hogy Irakban időhúzás folyik. A bagdadi politikusok a kitűzött politikai, biztonsági és gazdasági célok elérésén fáradoznak. A demokrata álláspont szerint ugyanis leginkább azzal lehetne rábírni Irakot a szükséges belső politikai és biztonsági lépések megtételére, ha Amerika kilátásba helyezné távozását.

Hatalmas feladat modern demokráciát építeni egy három évtizedes zsarnokság romjain a világnak abban a térségében, amely eddig úgymond nem kedvelte a szabadságot- mondta Bush, aki szerint Irakban időt és bátorságot igénylő forradalmi vállalkozás zajlik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.