Külföld

Zarándokok ezrei a jeruzsálemi keresztúton

admin
admin

2008. 03. 21. 10:30

Keresztény zarándokok ezrei járták végig nagypénteken Jeruzsálem óvárosában a keresztutat, amelynek során felidézték Jézus Krisztus szenvedésének egyes állomásait.

Néhány hívő súlyos fakereszttel járta végig a Via Dolorosa, a “fájdalom útja” tizennégy stációját, amelyet Jézus a hagyomány szerint kereszttel a vállán megtett, mielőtt a rómaiak megfeszítették.

Zarándokok töltötték meg a Szent Sír-bazilikát is, amelyet Jézus halálának, eltemetésének és feltámadásának a keresztény hit szerinti helye fölé emeltek. Sokan megérintették azt a kőlapot, amelyen a hagyomány szerint Krisztus testét megmosták, miután levették a keresztről.

Az izraeli rendőrség közlése szerint több ezer rendfenntartó ügyel Jeruzsálemben a nagypénteki keresztúti ájtatosság és a mostani hét végére eső zsidó purim ünnep zavartalan lebonyolítására. Csütörtökön a muzulmánok ünnepelték Mohamed próféta születésnapját.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.