Nagyvilág

Háborúellenes tüntetőket vettek őrizetbe

Az Irak megszállásának ötödik évfordulóján rendezett háborúellenes tüntetéseken a forgalom akadályozása és kormányépületek bejáratának elzárása miatt őrizetbe vettek több mint 200 embert szerte az Egyesült Államokban, helyi idő szerint szerdán.

Washingtonban 32 tüntetőt vettek őrizetbe, mert elzárta az amerikai adóhivatal bejáratát, további 30-at pedig egy kongresszusi épületnél. Az adóhivatalnál azért tüntettek, mert a résztvevők ezzel akartak rámutatni a háború magas költségeire. A háború eddig 500 milliárdjába került az Egyesült Államoknak.

A belváros szívében, a National Mallnak nevezett parkban mintegy száz tüntető fogta a transzparenst, amelyre az volt írva: “A háború vég nélkülisége bizonyítja értelmetlenségét”. A tüntetők fejjel lefelé tartottak amerikai zászlókat, ami a tiltakozás jele. Követelték George Bush amerikai elnök és Dick Cheney alelnök bebörtönzését.

Az iraki háborút ellenzők központjának számító San Franciscóban egy rendőrségi tisztségviselő szerint 143 tüntetőt vettek őrizetbe a belvárosban, ahol egész nap tartott a demonstráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik