Nagyvilág

Megint elszólta magát Fülöp herceg

A bakijairól elhíresült Fülöp herceg, II. Erzsébet brit uralkodó férje ezúttal hastáncosnők egy csoportja előtt bizonyította szókimondását.

A négy asszony vendégként lépett fel a walesi Swansea egyik általános iskolájának hétvégi rendezvényén, amikor a 86 éves Fülöp herceg személyes véleményét kifejezve ezt mondta: „úgy gondoltam, hogy a keleti asszonyok egész nap csak üldögélnek, vízipipát szívnak és édességet fogyasztanak”.

Az asszonyok azonban higgadtan fogadták a herceg szavait. „Megtiszteltetés, ha a királyi ház egyik tagja sérti meg az embert. Olyasmi ez, amit az ember elmesél az unokájának” – jegyezte meg az egyik hastáncosnő. Fülöp herceg mind a négy – kissé túlsúlyos – táncosnőt végigmustrálta tetőtől talpig, és közben huncutul kacsintott rájuk.

II. Erzsébet királynő a férjénél sokkal udvariasabban nyilatkozott. „Ez igazán nagyon érdekes” – jegyezte meg az uralkodó, amikor a hastáncosnők tevékenységéről tájékoztatták őt.

Fülöp herceg igencsak elhíresült ballépéseiről. Egyszer például Pekingben angol diákokat arra figyelmeztetett: „Ha még sokáig itt maradtok, ferde szeműek lesztek”. Helmut Kohl egykori német szövetségi kancellárt pedig „birodalmi kancellár úrnak” szólította találkozójukon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik