Nagyvilág

Slota újabb kirohanása

Több szlovák internetes portál találta figyelemre méltónak Ján Slota vasárnapi televíziós szereplését, mivel a magyarellenes szlovák kormánypárt vezetőjén ezúttal nyoma sem látszott az alkoholos befolyásoltságnak. Ám ettől függetlenül ismét "ganénak" nevezett egy cseh politikust, és kijelentette: magyar bírálóit annyira sem becsüli, hogy leköpje őket.

A Markíza tv “Testre szabva” című vallatóműsorának vendégeként úgy vélekedett, ha a magyar internetes portálokon őt bírálni merészelik, akkor Gyurcsány Ferenc is megérdemelné, hogy viszonzásul a szlovák portálokon bírálatokkal illessék, mert megnyilvánulásaival a magyar kormányfő – Slota szerint – nála több okot szolgáltat a kritikára. Indulatos hangon utasította vissza, hogy média túlságosan sokat foglalkozik az italozásaival, mert – mint mondta – ő évente legföljebb kétszer issza le magát, míg mások jóval gyakrabban, a média mégsem azokat mutogatja részegen.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője Gyurcsány őszödi beszédére hivatkozott, miszerint a miniszterelnök maga vallotta be, hogy pártja hazudott, s hogy a magyar gazdaságnak súlyos problémái vannak. Slota, aki korábban a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökéről, Csáky Pálról azt mondta, hogy “okádék gané”, később az egyik cseh államfőjelöltet, Ján Svejnart “ganézta le”, most megerősítette korábbi véleményét, miszerint Svejnar valóban “egy gané”.

Iveta Radicová, a szlovák ellenzéki pártok államfőjelöltje Slota szerint “egy istencsapása”, aki úgymond bolti eladónak is alkalmatlan, ezért az SNS az ismét induló jelenlegi államfőt, Ivan Gasparovicot még vehemensebben fogja támogatni.

Slota a koalíciós partner, a Vladimír Meciar vezette Néppárt-HZDS-t is leszólta, nemkülönben kritikusan szólt a Robert Fico vezette kormányerő, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) alelnökéről, Dusan Caplovic miniszterelnök-helyettesről. Igazán csak Robert Fico kormányfővel tud szót érteni, aki neki még soha nem adott okot a csalódásra – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik