Nagyvilág

Obama mellé állt a Rolling Stone magazin

A világ egyik legrangosabb rockzenei szaklapjától soha nem volt idegen a politika. Így az amerikai magazin legújabb száma az amerikai demokraták elnökjelöltségéért küzdő Barack Obamával a címlapján jelenik meg.

Az ilyesfajta állásfoglalás nem szokatlan a több mint 40 esztendőt maga mögött tudó lap múltjában. Kiálltak szerkesztői 1972-ben George McGovern, később pedig Bill Clinton, Al Gore és John Kerry mellett is. „Obama olyan tulajdonságokat mutat, amelyek egy elnöktől elvárható. Állásfoglalásai között szerepel a lemondás a félelem politikájáról, nyíltan beszél az ország előtt álló legsürgetőbb problémákról, s kitart elvei mellett” – írta a lap kiadója és szerkesztője, Jann Wenner.

Wenner nem vitatja ugyan Hillary Clinton képességeit, ám bírálja őt kampányának stílusáért. Rossz menedzsernek és rossz stratégának tartja, aki hajlamos a közhelyszerű politizálásra, a személyeskedésre.

A Rolling Stone magazin nemcsak a választási kampányok idején foglalkozik politikával. Szinte nincs lapszáma, amelyben ne kerítene sort aktuális belpolitikai, gazdasági- és pénzpolitikai, társadalmi vagy környezetvédelmi témákra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik