Nagyvilág

Amerikai légicsapás szomáliai célpontra

Megerősítette az amerikai védelmi minisztérium hétfőn, hogy légicsapást mértek egy szomáliai célpontra, ahol terroristákat gyanítottak. Az áldozatokról egyelőre ellentmondó hírek jelentek meg.

A támadás egy ismert al-kaidás terrorista ellen irányult – mondta Bryan Whitman, a Pentagon szóvivője. Részleteket továbbra sem árult el, csak annyit tett hozzá, hogy folytatják a terroristák üldözését, bárhol is bukkannak rá. A Fehér Ház szóvivője azt mondta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez tartozó és vele kapcsolatban álló terroristákat vettek célba.

A szomáliai rendőrség azt közölte, hogy három rakéta csapódott be egy iszlamista szélsőségesek kezén lévő városba, lerombolt egy házat, és súlyosan megsebesített nyolc személyt. A déli országrészben, a kenyai határ közelében fekvő Dobley város lakosai szerint vezető iszlamisták tanácskozása volt a célpont. A kerületi elöljáró hat halottról beszélt, egy a helyszínre látogató politikus viszont mindössze három sebesültről tud. Egy iszlamista csoport szerint a támadás egyszerűen kudarcot vallott.

Az elmúlt 14 hónap folyamán ez volt a negyedik amerikai légicsapás Szomáliában. Tavaly januárban és röviddel utána repülőgépek, júniusban egy hadihajó támadott szomáliai célpontokat. Az Egyesült Államok szerint Szomáliában bujkálnak olyan terroristák, akik felelősek a kenyai és tanzániai amerikai nagykövetségek elleni 1998-as terrortámadásokért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik