Nagyvilág

Clinton hazugsággal vádolta Obamát

A két rivális között zajló elkeseredett küzdelem, melyben a demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton jelenleg vesztésre áll, egyre élesebb megnyilvánulásokat vált ki az érintettekből.

Az amerikai demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton hazugsággal vádolta vetélytársát, Barack Obamát egy szombati ohiói választási rendezvényen.”Szégyellje magát Barack Obama!” – kiáltott fel a volt first lady, megvetően lobogtatva vetélytársa egyik választási brosúráját, melyben az szerinte meghamisította álláspontját az általános betegbiztosítás amerikai bevezetésével és az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodással (NAFTA) kapcsolatban.

Obama szerinte azt állítja, hogy Clinton minden amerikait kötelezne egy betegbiztosítás megkötésére, azokat is, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. “Obama szenátor tudja, hogy ez nem igaz” – magyarázta New York-i szenátor társa, aki ellenfelének azt az állítását is visszautasította, hogy védelmezné a sok munkás által elvetett NAFTÁ-t. Ezt a megállapodást George Bush republikánus elnök hozta tető alá – emlékeztetett Clinton. “Azért küzdök, hogy a NAFTÁ-t módosítsák” – tette hozzá.

A március 4-i ohiói és texasi előválasztás az utolsó esély Hillary Clinton számára, hogy versenyben maradjon a demokrata elnökjelöltségért. A február 5-i “szuperkedd” óta Obama egyvégtében 11 győzelmet aratott felette. Clinton abban bízik, hogy jól fog szerepelni Texasban és Ohióban. A legfrissebb közvélemény-kutatások azonban ebben a két szövetségi államban is fej fej melletti versenyt jeleznek előre Obama és Clinton között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik