Külföld

Politikai gyilkosságok a pakisztáni választások előtt

admin
admin

2008. 02. 18. 08:14

Szigorú biztonsági intézkedések mellett hétfő reggel megkezdődtek a parlamenti választások Pakisztánban. Az egyik ellenzéki jelöltet a választások megkezdése előtt gyilkolták meg.

Helyi idő szerint reggel nyolc órakor (közép-európai idő szerint hajnali négy órakor) megnyíltak a szavazóhelyiségek; a mintegy 81 millió választójogosult délután öt óráig (közép-európai idő szerint délután egy óráig) adhatja le voksát. A rendőrség mellett több mint 80 ezer katona ügyel a rendre a voksolás napján.

Hétfőre virradó éjszaka ismeretlen támadók megöltek öt embert, köztük az ellenzéki Navaz Sarif volt miniszterelnök pártjának egyik jelöltjét, valamint annak titkárát és testőrét a kelet-pakisztáni Lahorban. A meggyilkolt politikus választókerületében a választási bizottság elhalasztotta a szavazást.

A legtöbb szavazatra a Pakisztáni Néppárt (PPP) számíthat; ennek az ellenzéki pártnak volt a vezetője Benazir Bhutto. A politikusnő nem egészen két hónappal ezelőtt merénylet áldozata lett. A közvélemény-kutatások szerint a Pervez Musarraf elnököt támogató kormányzó Pakisztáni Muzulmán Liga – Kuaid-a-Azam (PML-K) jelentős számú szavazatot fog veszíteni.

Pervez Musarraf pakisztáni államfő kijelentette, hogy elkötelezett a megbékélési
politika mellett. “Véget kell vetnünk a szembenállásnak, és a megbékélésre kell
törekednünk” – mondta az elnök újságírók előtt Ravalpindiben, miután leadta
szavazatát. “Én magam mindenkivel a kiegyezésre fogok törekedni” – tette hozzá.vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.