Nagyvilág

Terroristák melegágya lett Nagy-Britannia

Nagy-Britannia a helyi terrorszervezetek melegágya lett, miután a kormány képtelen volt kezelni azokat a bevándorló közösségeket, akik nem hajlandóak integrálódni a brit társadalomba – állítja egy tekintélyes kutatóközpont.

A brit nemzeti identitás és az értékek meggyengülése, mely a gyenge és hiteltelen kormányzati gondolkodásnak is köszönhető, kiszolgáltatottá tette az országot a szélsőséges iszlám erők támadásának – állapítja meg az ország vezető katonai és diplomáciai kutatóközpontja, a The Royal United Services Institute (RUSI). Az intézmény, melynek patrónusa maga a királynő, a világon az egyik legismertebb és legtekintélyesebb katonai kutatóközpont.

A multikulturalizmussal szembeni elhibázott kormányzati lépések egy töredezett társadalom kialakulásához vezettek – állapítja meg a tanulmány, melynek tartalmáról a The Daily Telegraph számolt be. Az Egyesült Királyság áldozatként állítja be magát, egy töredezett, poszt-keresztény társadalomként – állítják kutatók, akik szerint a britek különösen megosztottak a történelem, a nemzeti célok, az értékek és a politikai identitás kérdéseiben.

A tanulmány készítői szerint az is probléma, hogy az ország a gyengülő ENSZ-re, NATO-ra és EU-ra támaszkodik, ami védtelenné teszi a növekvő terrorveszély idején. Az ország önbizalomhiánya éles ellentétben áll az országot belülről és kívülről fenyegető iszlám szélsőségesek elszánt magabiztosságával.

Konzervatív vezetők üdvözölték a riportot és egyetértettek annak kijelentésével, mely szerint a multikulturalizmus katasztrofális következményekkel van a brit társadalom nemzeti egységére nézve.

A riport megerősíti azon véleményeket, melyek szerint a Munkáspárt terrorellenes politikája elhibázott és nem alkalmas az országon belüli terrorhálózat növekedésének gátat szabni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik