Nagyvilág

Bush: McCain “igazi konzervatív”

George Bush amerikai elnök "igazi konzervatívnak" nevezte vasárnap John McCain szenátort, a republikánus elnökjelöltség várományosát, akit a Republikánus Párt kemény konzervatív magja "demokratának" tart.

Bush a Fox News hírtelevízióban sugárzott interjúban méltatta McCain pénzügypolitikai és nemzetbiztonsági érdemeit, ugyanakkor figyelmeztetett: az általa „igazi konzervatívnak” nevezett vietnami háborús veteránnak még keményen meg kell dolgoznia azért, hogy megszerezze a konzervatívok támogatását.

Az arizonai szenátor megállíthatatlannak tűnik a republikánus elnökjelöltség felé vezető úton: már 719 delegátus a “zsebében van”, míg az őt követő Mike Huckabee eddig csak 234 küldöttet szerzett a szeptemberi jelöltállító pártkongresszusra. A jelöltség megszerzéséhez 1191 delegátus szavazatára lesz szükség.

A különutas McCainnek nehéz dolga lesz a republikánus kemény maggal, több “értékkonzervatív” személyiség ugyanis makacsul elutasítja támogatását. A konzervatív hangvételű Fox News egy vezető elemzője szombaton egyenesen “demokratának” nevezte a szenátort. McCaint erősíti ugyanakkor, hogy megkapta korábbi vetélytársa, a konzervatív körökben népszerű Fred Thompson egykori színész és szenátor támogatását. Szombaton ugyancsak McCain mögé állt John Bolton volt ENSZ-nagykövet, akit a legtekintélyesebb konzervatív személyiségek között tartanak számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik