Nagyvilág

Feltámadt a biztosítási csaló

Egy magyar férfi görögországi nyaralása előtt 200 milliós biztosítást kötött, majd szörfözés közben eltűnt. A rendőrök azonban a „halálos baleset” után hat évvel elfogták.

A tavaly Csehországban elfogott magyar férfit és társait jelentős kárt okozó csalással gyanúsítják. Az ügy szálai 2001-re nyúlnak vissza, amikor a férfi feleségével és barátaival Görögországban nyaralt. Előtte azonban több biztosítónál kockázati élet- és balesetbiztosítást, valamint utasbiztosítást is kötött összesen több mint 200 millió forint értékben. A nyaralás során azonban a férfi eltűnt: felesége jelentette, hogy szörfözés közben veszett nyoma. A görög hatóságok nem találták meg a holttestet, Magyarországon pedig halottnak nyilvánították.

A valóságban azonban a férfi a „balesetet” követően kiúszott a partra, és egyik barátjától átvett egy hátizsákot, amiben ruha, pénz és útlevél volt. Egy ideig még Görögországban, hetekig Kréta szigetén tartózkodott. Innen Olaszország érintésével, autóstoppal, vonattal és gyalog ment Csehországba. Csehországi bujkálását nem tervezte meg előre, minden napról napra spontán alakult. A Nemzeti Nyomozó Iroda olyan információk birtokába jutott, mely szerint a holttá nyilvánított férfi életben van, és a cseh rendőrség segítségével 2007 végén el is fogták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik