Nagyvilág

Harminc túsz egy venezuelai bankban

Harminc túszt ejtettek fegyveresek egy venezuelai bankban hétfőn este, miután egy rendőr megzavarta őket a rablásban - közölte egy magas rangú biztonsági tisztviselő.

Az eset az ország középső részén fekvő Guarico államában lévő Altagracia de Orituco településen történt. A rendőrök tárgyalnak a fegyveresekkel, akik a bank ügyfeleit és alkalmazottait tartják fogva, sebesülésről eddig nem érkezett hír. A banknál több száz bámészkodó gyűlt össze, de odasereglettek a túszok rokonai is. A rendőrség szerint néhány gyerek is van a foglyok között.

A túszejtés hétfő este kezdődött nem sokkal azt követően, hogy négy fegyveres lépett be a bankba. Ezzel egy időben egy rendőr is érkezett a pénzintézethez, hogy használja a pénzkiadó automatát: a tetten ért fegyveresek túszokat ejtettek. Később a bankrablók hat fogolynak megengedték, hogy szabadon távozzon. Egy biztonsági őr ugyanakkor a fegyveresek akarata ellenére szökött ki, a bankrablók rálőttek, de nem találták el. A bent maradt emberek mobiltelefonon kapcsolatba léphettek rokonaikkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik