Nagyvilág

Obama nyert Dél-Karolinában

Barack Obama nagy előnnyel nyert a demokrata előválasztáson szombaton Dél-Karolinában. Caroline Kennedy, a legendás John F. Kennedy amerikai elnök lánya közölte, hogy Barack Obama elnökjelöltségét támogatja.

Az afro-amerikai szenátor Hillary Clinton maga mögé utasításával fontos győzelmet szerzett: új lendülettel folytathatja az előválasztási küzdelmet.

Hillary előre gratulált

Dél-Karolinában, ahol a szavazók több mint fele fekete bőrű, Obama olyan magabiztos győzelmet aratott, hogy a hírtévék már a szavazatok 10 százalékos feldolgozottsága mellett nyertesnek hirdették ki. Obama már akkor 50, Clinton 30, John Edwards 20 százalékon állt.

A New York-i szenátor asszony már egy órával urnazárás után felhívta Illinois-i állambeli szenátortársát, hogy gratuláljon győzelméhez.

Obama fölényesen győzött Dél-Karolinában (fotó: MTI/EPA)

Obama fölényesen győzött Dél-Karolinában (fotó: MTI/EPA)


Kennedy lánya is támogatja

Miközben a The New York Times szerkesztőbizottsága a hét végén tapasztaltsága miatt Hillary Clinton mellett tette le voksát, Caroline Kennedy a vezető amerikai liberális napilapban közölt cikkében a valódi változás képviselőjeként Obamát éltette.

“Megindító volt hallani az elmúlt években azokat az amerikaiakat, akik elmondták: bárcsak olyan lelkesek és bizakodók lehetnének Amerikával kapcsolatban, mint amikor az apám volt az elnök. Ez az érzés ma mélyebb. Ezért támogatom Barack Obama jelöltségét” – írta a Kennedy-lány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik