Nagyvilág

Kisiklott egy vonat Törökországban

A vonat Isztambulból tartott az ország déli részén található Denizli városába, és Kütahya város közelében siklott ki. Négy éven belül ez volt az ötödik jelentős vasúti baleset Törökországban.

Kisiklott egy személyszállító vonat vasárnap Törökország középső részén, két kocsija felborult. A szerencsétlenségben 8-an meghaltak, további 21-en megsérültek – jelentette be az ankarai kormányfői hivatal.

A magántulajdonban lévő CNN Türk hírtelevízió és a hivatalos közlésre hivatkozó NTV televízió 9-re tette a halálos áldozatok számát, mivel eddig ennyi holttestet emeltek ki a roncsok közül, a sérültekét pedig 50-re.

A vonat Isztambulból tartott az ország déli részén található Denizli városába, és Kütahya város elhagyása után siklott ki. Két kocsija felborult – tették hozzá. Nem tudni, hány ember utazhatott a szerelvényen, csak annyit, hogy Isztambulban körülbelül 300-an szálltak fel rá, Kütahyában pedig több mint 400-an. A sérülteket kütahyai kórházakba szállították. A sértetlenül maradt utasokat autóbuszon szállították el úti céljukhoz.

A mentőalakulatok tagjai sebesülteket után kutatnak (fotó: MTI/EPA)

A mentőalakulatok tagjai sebesülteket után kutatnak (fotó: MTI/EPA)

Az Anadolu hivatalos hírügynökség hatósági közlés alapján adott jelentése szerint a vonat a pálya jegesedése miatt eshetett le a vágányokról egy kanyarban. A vasúttársaság illetékese elmondta, hogy a baleset pillanatában a szerelvény óránként 65 kilométeres sebességgel haladt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik