Nagyvilág

Al-kaidásokat fogtak Törökországban

A török rendőrség őrizetbe vette az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet hat feltételezett tagját, aki a gyanú szerint robbantásos merényletek elkövetésére készült Törökországban - jelentette az Anatolia török hírügynökség vasárnap.

Három gyanúsítottat, köztük egy csecsen származású orosz állampolgárt Isztambulban fogtak el. A rendőrség feltételezése szerint ők futárként tevékenykedtek az al-Kaida törökországi és külföldi tagjai között.

Az őrizetbe vettek közül néhányan valószínűleg hamis útlevelekkel utaztak Afganisztánba és Pakisztánba, ahol a terrorszervezet vezetőivel találkoztak, hogy kidolgozzák a törökországi hálózat stratégiáját.

Csütörtök óta a török rendőrség összesen 25 feltételezett al-Kaida-tagot vett őrizetbe. A délkeleti Gaziantep és Kahramanmaras településnél végrehajtott akciókban csütörtökön a rendőrség 18 épületben tartott rajtaütést. Négy feltételezett al-Kaida-fegyveres és egy rendőr meghalt a művelet során kialakult tűzpárbajban. A rendőrség több mint 100 kilogramm, pokolgép előállítására alkalmas vegyi anyagot, fegyvereket, illetve robbanószert foglalt le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik