Nagyvilág

Hedvig nevű bábura lövöldöznek a szlovák rendőrök?

Botrányos videoklipek jelentek meg hétfőn este több szlovákiai hírportálon: a képsorokon szlovák rendőri gyakorlóruhába öltözött tagbaszakadt férfiak láthatók, akik egy azonosítatlan lőtéren egy Hedvig nevű célbábura lövöldöznek, s közben ordenáré módon mocskolják a célkeresztbe vett bábut.

Több portál egyértelműen, mások fenntartásokkal, de úgy értelmezik a képsorokat, hogy a célbábut arról a nyitrai magyar egyetemistáról, Malina Hedvigről nevezték el, akit saját bevallása szerint 2006 augusztusában két bőrfejű azért vert meg, mert az utcán magyarul beszélt.

A pozsonyi SME napilap információi szerint mindez a Pozsonyhoz közeli Bazinban (Pezinok) található lőtéren történt, illetve a felvételeket feltöltő Radovan83 nevű felhasználó számos egyéb, rendőrségi kiképzésen készült videót is feltöltött, az egyik közülük a videó címe alapján a bazini rendőriskolában készült. A videók éppen a 2006. augusztus 25-én történt támadás egyéves évfordulója után, 2007. szeptember elsején kerültek fel az internetre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik