Nagyvilág

Pokolgép robbant Srí Lankán

Pokolgép robbanása megölt négy embert, további húszat pedig megsebesített szerdán a Srí Lanka-i főváros, Colombo központjában.

Katonákat szállító busz közelében történt a detonáció, de a halálos áldozatok többsége a civil járókelők közül került ki – közölte a hadsereg szóvivője.


A szóvivő szerint bizonyosra vehető, hogy a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) nevű tamil szakadár szervezet követte el a merényletet. A lázadók rendszerint olyan robbanószerkezetet használnak merényleteikhez, amilyen most robbant a fővárosban – magyarázta feltevését.


A Srí Lanka-i tamil kisebbség független államának létrehozására törekvő LTTE egy szóvivője tagadta, hogy a szervezetnek köze lenne a szerdai colombói robbanáshoz.


Számos hasonló robbantásos merénylet történt az utóbbi hónapokban a szingaléz többségű dél-ázsiai szigetországban, a célpont mindig a hadsereg valamely létesítménye vagy járműve volt. Az utóbbi időben szinte mindennapossá váltak a szárazföldi és tengeri fegyveres összecsapások a colombói kormány hadserege és a “tamil tigrisek” erői között, főleg az ország északi részén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik