Nagyvilág

Izrael komolyan veszi bin Ladent

Az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat szaúdi vezére jórészt Irakról beszélt az 56 perces hangfelvételen, ugyanakkor szokatlanul komolyan megfenyegette Izraelt. Oszama bin Laden hangüzenete szombaton jelent meg a világhálón.

Izrael komolyan veszi az al-Kaida terrorhálózat vezetőjének, Oszama bin Ladennek a fenyegetőzését, amely szerint az iszlám harcosok “fel fogják szabadítani egész Palesztinát” – közölte hétfőn Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szóvivője.

“Volt alkalmunk észlelni az al-Kaida tevékenységét Izrael közvetlen közelében, Libanonban, Jordániában vagy a Sínai-félszigeten, és van információnk arra vonatkozóan is, hogy az al-Kaida jelen van a palesztin területeken” – mondta Mark Regev, reagálva bin Laden legfrissebb hangüzenetére.

“Biztosítani szeretném népünket Palesztinában, hogy ott is kiterjesztjük a dzsihádot (szent háborút)” – mondta. “Felszabadítjuk egész Palesztinát, a (Jordán) folyótól a tengerig” – jelentette ki a terroristavezér. “Nem fogjuk elfogadni, hogy akár csak egyetlen hüvelyk is a zsidóké legyen Palesztina földjén, miként azt más muszlim vezetők tették” – fűzte hozzá a videóüzenetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik