Külföld

A pápa szerint még mindig vannak mártírok

admin
admin

2007. 12. 26. 14:33

XVI. Benedek pápa szerdai úrangyala imájában elítélte, hogy napjainkban is számos keresztény - egyházi és világi személy - szenved mártíromságot a hite miatt.

“Ma sem ritka, hogy a világ különböző részeiből érkeznek hozzánk értesülések misszionáriusokról, papokról, püspökökről, apácákról és világi hívekről, akiket azért börtönöztek be, kínoztak meg, fosztottak meg szabadságuktól vagy vallásuk gyakorlásától, mert Krisztus tanítványai” – mondta XVI. Benedek.

A katolikus egyházfő konkrét eseteket nem említett, de nem egészen két hete egy olasz papot megkéseltek törökországi templomában, egy másik olasz papot egy török serdülő lőtt le a templomában Törökországban februárban. Szerdán hindu fundamentalisták Indiában felgyújtottak és megrongáltak 12 templomot, legalább egy személy életét vesztette.

Most is emlékeztetni kell a keresztény mártír egyedülálló tulajdonságára: az Isten, az emberek – így üldözői – iránti szeretetére – hangoztatta a katolikus egyházfő.

XVI. Benedek megáldotta a római Szent Péter téren karácsony második napján, az első keresztény mártírként nyilvántartott Szent István vértanú napján az eső ellenére összegyűlt tömeget. Szent Istvánt Jeruzsálemben kövezték meg, és úgy halt meg, mint Jézus, isteni bocsánatot kérve gyilkosai számára – emlékeztetett a pápa.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.