Nagyvilág

Hóvihar Amerikában: öt halott

Hóvihar tombolt az Egyesült Államok középső részén, öt ember meghalt, több tucatnyi megsérült a tömeges autóbalesetekben, a hatóságok szakaszosan lezárták több autópályát.

Három ember szombaton Minnesota államban, egy Kansasban és egy további Texasban halt meg. Ez utóbbi államban láncreakciószerűen több mint ötven jármű ütközött össze.

A hatóságok közlése szerint több napba is beletelik míg pontosan meg tudják határozni, hogy hány embert érintett a baleset.

Tizennyolc személyt kellett kórházba szállítani, közülük kettőnek életveszélyes az állapota. A tömeges balesetet a hófúvás, valamint a szinte nullára lecsökkent látási viszonyok okozták.

Kansas állam északi részén legalább egy ember meghalt, amikor 30 jármű ütközött a 70-es számú, államok közötti autópályán. A hatóságok az útnak mintegy 65 kilométeres szakaszát lezárták. A baleset Topeka várostól nyugatra történt.

A hóvihar akadályozta a légi közlekedést az Egyesült Államok középnyugati részén, de késéseket okozott New York térségében is.

Chicagóban az O’Hare nemzetközi repülőtéren átlagosan egy órát késnek a járatok, mintegy 170 járatot pedig töröltek – mondta Gregg Cunnigham, a légikikötő szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik