Nagyvilág

Lecsaptak a maffiára Calabriában

Huszonkilenc feltételezett maffiatagok vettek őrizetbe csütörtökön a dél-olaszországi Calabria tartományban a pénzügyőrség egységei. Hasonló akcióra került sor Szicíliában is.

A Cosenza környékén végrehajtott hatósági akció során horogra került többek között Franco Muto, a calabriai szervezett alvilág, a ‘ndrangheta egyik „családjának” főnöke is.


A letartóztatottakat többek között kábítószer-kereskedelemre, zsarolásra és uzsorakamatos pénzkölcsönzésre való bűnszövetkezéssel vádolják. Az olasz pénzügyőrség feltételezi, hogy a Muto-klánnak köze van egy Tirrén-tenger-parti illegális veszélyeshulladék-üzlethez is.


Ugyancsak maffiaellenes akciót hajtottak végre Szicíliában, miután őrizetbe vették csütörtökön Giuseppe Grigoli nagyvállalkozót. Grigolit azzal vádolják, hogy a jelenleg körözés alatt álló, szökésben lévő „keresztapa”, Matteo Messina Denaro kezébe adta a Trapani, Agrigento és Palermo körzetében működő Despar szupermarket-hálózatát. Ezt követően több Despar nagyáruház irodájában házkutatást tartottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik