Nagyvilág

Ítéletidő bénítja Olaszországot

Tovább tart az ítéletidő Olaszországban: a mediterrán vidéken szokatlan hideg, hó és jég több körzetben megbénította az életet, és egyre komolyabbak a fennakadások a közlekedésben.

Az itáliai időjárási viszonyokra jellemző, hogy a félsziget legdélibb csücskében, Calabriában mínusz 15 fokot is mértek, és közlekedési hatóságok kötelezővé tették a hóláncok használatát a jégpáncél borította utakon. Az A3-as autósztráda calabriai szakaszát le is kellett zárni vasárnap reggel.

Ugyancsak szünetel a forgalom a Puglia tartománybeli Bari és Brindisi repülőterén. A tartomány útjain több tömeges karambol is volt, az egyikben egy férfi meghalt, négyen megsérültek, köztük egy életveszélyesen. A havazás nem kímélte Szicília belső területeit sem – írta a La Repubblica című római napilap on-line kiadása.

A campaniai Caserta közelében egy Lecce és Róma között közlekedő nagysebességű Eurostar vonat állt meg szombaton nyílt vágányon áramkimaradás miatt, és 450 utasa az éjszaka nagy részét a hideg, fűtés nélkül maradt kocsikban töltötte. A segítségül küldött mozdonyoknak nem volt kompatibilis csatlakozása a szerelvényhez, majd pedig amikor átszállították őket egy másik nagysebességű vonatba, rövid idő után az is leállt. Végül 11 órás késéssel érkezett meg a vonat a fővárosba, egy asszonyt öt hónapos csecsemőjével kórházba szállítottak.

Észak-Olaszországban sem jobb a helyzet: Trieszt környékén a fagypont körüli hőmérsékletet a több mint 100 kilométeres sebességű szélvihar súlyosbítja. A legnagyobb hóakadályok az Adria-parti utakon vannak, de szinte valamennyi autósztrádán lelassult a forgalom. Az olasz alpesi tartományban, Val d,Aostában mínusz 20 fok volt a vasárnap hajnali hidegcsúcs a hegyekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik